Serkan Olcay
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Randevu Neden Verilmiyor?

Randevu Neden Verilmiyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Vali Yardımcısı Yüksel Göksel’den, iki aya aşkın bir zamandır üç kez randevu talep etmeme rağmen maalesef halen randevuma karşılık verilmiş değil.
32 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.
Bu durumu sadece benim yani bir bireyin sorunu olarak görmek yanlış olur. Çünkü mesele, kamu görevlileri ve basın arasındaki iletişimin aksamasıdır. İletişim, özellikle halkın bilgilendirilmesi ve şeffaflık açısından büyük bir önem taşır. Peki, neden bu randevu verilmiyor? Halen anlamış değilim.
Bilindiği üzere, basın mensupları, kamu adına sorular sormak ve bilgi almak için görev yaparlar. Görevlerini yerine getirmeye çalışırken, kamu görevlilerinin kapılarını çalmaları doğaldır. Ancak, randevuların verilmemesi ya da süresiz ertelenmesi basit bir organizasyon sorunu değil, halkın bilgilendirilmesi hakkına bir müdahale olarak görülebilir.
Bir kamu görevlisinin görevi, bulunduğu makamın sadece yönetimsel sorumluluklarını yerine getirmekle sınırlı değildir. Aynı zamanda topluma açıklık içinde hizmet sunmaktır. Gazetecilerle kurulacak şeffaf ve sağlıklı bir iletişim, hem kamuoyunu doğru bilgilendirme hem de kamu kurumlarına duyulan güvenin sürdürülmesi açısından önem taşır.
Eğer bu tür talepler sürekli geri çevriliyorsa, burada bir sistemsel sorun olduğunu düşünmek gerek. İletişim eksikliği, zamanla kurumsal bir kriz haline gelebilir. Halk, kamu görevlilerinin kendilerine basın aracılığıyla bilgiler sağlanmasını ister.
Vali Yardımcısı Yüksel Göksel’in veya başka herhangi bir kamu görevlisinin, bu tarz talepleri ertelemesi veya görmezden gelmesi uzun vadede güven zedeleyici bir durum yaratabilir. Unutulmamalıdır ki basın, toplumun sesi ve gözüdür. Bu ses susturulmamalı, aksine güçlendirilmelidir.
Her vatandaşın bilgi alma hakkı olduğu gibi, basının da bu bilgileri halkla paylaşma hakkı vardır.

Randevu Neden Verilmiyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin