Elazığ’da bir market sahibinin beslediği “Zeytin” isimli oğlak, sevimli hareketleriyle mahallenin ilgi odağı oldu. Çocukların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği minik oğlak, kısa sürede mahallenin maskotu haline geldi.
Olay, merkez Abdullahpaşa Mahallesi’nde yaşandı. Market işleten Uğur Özer’e bir arkadaşı tarafından keçi ve yavrusu hediye edildi. Özer, hayvanları yanından ayırmayarak iş yerinin yakınında bakmaya başladı. Keçi yeşil alanda otlarken, “Zeytin” adı verilen oğlak ise sokak aralarında dolaşıp oyunlar oynayarak mahalleye neşe kattı.
Markete gelen vatandaşlar ve özellikle çocuklar, Zeytin’i sevmeden bölgeden ayrılmıyor. Sevimli tavırlarıyla dikkat çeken oğlak, mahallede renkli görüntüler oluşturuyor.
Şehir merkezinde ilk kez keçi beslediğini söyleyen Uğur Özer, “Zeytin’e ve annesine gözümüz gibi bakıyoruz. Mahallede herkes onu çok sevdi. Özellikle çocuklar her gün gelip onunla vakit geçiriyor. Daha önce köyde hayvan besliyorduk ama şehirde ilk kez böyle bir deneyim yaşıyoruz” dedi.
Anne sütüyle beslenen Zeytin’in mahalle sakinlerine adeta moral kaynağı olduğunu belirten Özer, oğlağa alıştıklarını ve ondan ayrılmak istemediklerini ifade etti.



