Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'26), ikinci gününde de yoğun katılımla devam ediyor. Fuarda öğrenciler, iş ve staj imkanları hakkında bilgi alırken kamu kurumlarının açtığı stantlar da büyük ilgi görüyor.
Van YYÜ ev sahipliğinde ve İŞKUR koordinasyonunda düzenlenen fuar, Tuşba ilçesindeki Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. “Gençliğin Üretim Çağı” temasıyla organize edilen etkinlikte Muş Alparslan, Bitlis Eren, Ağrı İbrahim Çeçen, Şırnak, Batman, Hakkari, Iğdır ve Siirt üniversiteleri de paydaş olarak yer alıyor.
140’tan fazla kurum ve kuruluşun stant açtığı fuarda öğrenciler, kariyer planlaması, istihdam fırsatları ve staj imkanları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buluyor.
Fuar alanını Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu ile birlikte gezen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü belirterek özellikle güvenlik kurumlarının açtığı stantların dikkat çektiğini söyledi.
Şevli, Van Emniyet Müdürlüğü’nün polis akademisinden siber güvenliğe, dalgıç polislerden farklı uzmanlık alanlarına kadar birçok birimi öğrencilerle buluşturduğunu ifade etti. Ayrıca Van İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Hava Grup Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da fuara önemli katkı sunduğunu dile getirdi.
Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu ise polis teşkilatının 186 yıllık tecrübesini gençlere tanıtmak amacıyla fuarda yer aldıklarını belirtti. Mutlu, emniyet teşkilatının yalnızca polislikten ibaret olmadığını vurgulayarak psikolog, pilot, dalgıç, avukat, Yunus polisi ve Özel Harekat gibi birçok farklı meslek grubunu bünyesinde barındırdığını söyledi.
İki gün boyunca sürecek fuarın, bölgedeki gençlerin kariyer planlamasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.





