Nemrut Kalderası’nda Kekliklerin Büyüleyen Görüntüsü
Nemrut Kalderası’nda Kekliklerin Büyüleyen Görüntüsü
İçeriği Görüntüle

Bitlis’in Gazibey Mahallesi’nde düzenlenen “Okur-Yazar Buluşması Projesi” kapsamında çocuklar, Yazar/Editör/Uluslararası Yazar Eğitmeni İlknur Artuğ ile bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Elif Aydın öncülüğünde hayata geçirilen etkinlik, Ankara’dan Bitlis’e uzanan güçlü bir kültür köprüsüne dönüştü.
Ankara’dan Bitlis’e Uzanan Kültür Köprüsü
Ankara’da ikamet eden İlknur Artuğ, etkinlik öncesinde muhtarlıkla koordineli şekilde çalışarak programın tüm detaylarını planladı. Gazibey Mahallesi Muhtarlığı’na çok sayıda kitap hediye eden Artuğ, mahalle kitaplığına önemli katkı sundu.
Program boyunca çocuklarla samimi bir sohbet gerçekleştiren yazar;
Kitap okumanın ders başarısına etkisini,
Okuma alışkanlığı kazanmanın yollarını,
Her gün düzenli kitap okumanın önemini,
Kütüphanelerin neden aktif kullanılması gerektiğini,
Muhtarlık bünyesinde başlatılan “Al Getir–Oku Getir” kampanyasının kapsamını
tek tek anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Çocuklar ise bir yazara doğrudan soru sorma ve birebir iletişim kurma fırsatı bulmanın heyecanını yaşadı.
“Al Getir–Oku Getir” Kampanyası Başladı
Etkinliğin en dikkat çeken adımı ise Gazibey Mahallesi Muhtarlığı tarafından başlatılan “Al Getir–Oku Getir” kitap kampanyası oldu.
Muhtar Elif Aydın, kampanya kapsamında mahallede ikamet eden çocukların okudukları bir kitabı getirerek ücretsiz şekilde başka bir kitap alabileceklerini belirtti.
Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çocuklarımızın okuma alışkanlığını artırmayı hedefliyoruz. Bu değişim tamamen ücretsiz olacak. Kitaplara temiz bakmalarını, sayfaları katlamak yerine ayraç kullanmalarını rica ediyorum. Unutmayalım ki bir kitap ağaçtan yapılır; kitaba iyi bakmak doğaya saygıdır.”
Teşekkür Plaketi Takdim Edildi
Etkinlik sonunda muhtarlık tarafından İlknur Artuğ adına teşekkür plaketi hazırlandı. Çocuklar için hediyeler de dağıtılırken, velilerden gelen olumlu geri dönüşler dikkat çekti.
Gazibey Mahallesi’nde başlatılan bu anlamlı proje, yerel ölçekte atılmış olsa da uzun vadede çocukların eğitim ve kültür hayatına katkı sunmayı hedefleyen örnek bir çalışma olarak öne çıktı.
Bitlis’te kitapla büyüyen bir nesil için atılan bu adım, mahalle ölçeğinde başlayan bir kültür hareketine dönüştü.

Muhabir: Gönül OLCAY