Samsunspor, teknik direktörlük görevine getirilen Nenad Bjelica ile 2026-2027 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıkladı. Hırvat teknik adamın yardımcıları da belli oldu.
Samsunspor, teknik direktörlük görevine Nenad Bjelica’nın getirildiğini duyurdu. Kırmızı-beyazlı kulüp, Hırvat çalıştırıcı ve ekibiyle 2026-2027 sezonunun sonuna kadar geçerli sözleşme imzaladı.
Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Nenad Bjelica ile Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa katıldı. Böylece takımın yeni teknik direktörü ve yardımcılarının görev süresi de netleşti.
SAMSUNSPOR’DAN BJELICA AÇIKLAMASI
Samsunspor tarafından yapılan açıklamada, Nenad Bjelica’nın yardımcıları Leo Sovina, Danijel Jumic, Nino Bule ve Luka Bjelica ile birlikte göreve başladığı belirtildi.
Kulübün açıklamasında, teknik direktör Bjelica ve ekibine hoş geldin mesajı verilirken yeni dönemin başarılarla geçmesi temennisinde bulunuldu.
NENAD BJELICA DAHA ÖNCE TRABZONSPOR’U ÇALIŞTIRDI
Kariyerinde farklı Avrupa kulüplerinde görev alan Nenad Bjelica, 2023-2024 sezonunda Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yaptı.
Bordo-mavili takımın başında 16 karşılaşmaya çıkan Hırvat teknik adam, bu maçlarda 8 galibiyet ve 8 mağlubiyet aldı. Bjelica, Trabzonspor döneminde maç başına 1,5 puan ortalaması yakaladı.
BJELICA’NIN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR
55 yaşındaki teknik direktör, kariyeri boyunca FC Lustenau, WAC – St. Andrä, Austria Wien, Spezia Calcio, Lech Poznań, Dinamo Zagreb, Trabzonspor ve Union Berlin’de görev yaptı.