Adıyaman’da görev yaparken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Musa Dağ’ın annesi, oğlunun şehit sayılması için yetkililere çağrıda bulundu.
2024 yılında Sincik İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan 29 yaşındaki Musa Dağ, istirahat ettiği sırada aniden rahatsızlandı. Mesai arkadaşlarının müdahalesiyle önce Sincik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dağ, ardından Kahta Devlet Hastanesi’ne ve son olarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Dağ’ın annesi Neriman Dağ, oğlunun şehit statüsünde değerlendirilmesi için girişimlerini sürdürüyor. Kaman ilçesinde İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile görüşen anne, talebini mektupla iletti.
Acılı anne, oğlunun mezarına Türk bayrağı asılmasını ve şehitlik hakkının verilmesini istediğini belirterek, maddi değil manevi bir talepte bulunduğunu dile getirdi.
Bakan Çiftçi’nin konuyla ilgileneceğini ifade ettiği öğrenilirken, annenin başvurularının değerlendirme sürecinin devam ettiği bildirildi.
Evladına Şehitlik Talebiyle Bakanın Kapısını Çaldı
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde görev yaparken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Musa Dağ'ın annesi Neriman Dağ, Kaman ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye mektup vererek oğlunun şehit kabul edilmesini ve mezarına Türk bayrağı asılmasını istedi.
Kaynak: İHA
Yorumlar




