Dedeli’de çevre bilincini artırmak ve yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik seferberliği başlatıldı. Etkinlik, Dedeli Belediyesi öncülüğünde ve Belediye Başkanı Veysi Durak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) programı kapsamında düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Dedeli YİBO ve Dedeli İlköğretim Okulu yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, belde genelinde temizlik çalışmaları yaparak çevreye duyarlılık konusunda örnek bir dayanışma sergiledi.

Nemrut Kalderası’nda Kekliklerin Büyüleyen Görüntüsü
Nemrut Kalderası’nda Kekliklerin Büyüleyen Görüntüsü
İçeriği Görüntüle

Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, temiz bir çevrenin ancak ortak bilinç ve iş birliğiyle mümkün olabileceğini vurguladı ve bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Etkinlik, çocuklara ve gençlere kalıcı bir çevre bilinci kazandırmayı da hedefliyor.

Yetkililer, katkı sunan tüm kurumlara, öğretmenlere ve çevreye duyarlı öğrencilere teşekkür ederek, “Temiz bir çevre, ortak sorumluluğumuzdur” mesajını bir kez daha güçlü şekilde paylaştı.

Kaynak: İHA