Bitlis’te Yakıt Deposundan Çıkan Şaşkına Çevirdi
Bitlis’te Yakıt Deposundan Çıkan Şaşkına Çevirdi
İçeriği Görüntüle

Bitlis’te özel gereksinimli çocukların hayatına umut olmak amacıyla kurulan Bitlis Özel Gereksinimli Çocuklar Derneği, 05 Şubat 2026 tarihinde faaliyetlerine başladı. Dernek, özel gereksinimli çocukların spor, eğitim ve sosyal yaşamda daha aktif bireyler olarak yer alabilmeleri için çeşitli çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.
Dernek Başkanı Mehmet Sait İlban ve yönetim kurulu üyeleri, amaçlarının yalnızca spor alanıyla sınırlı olmadığını belirterek; eğitim, sağlık ve sosyal yaşamın her alanında özel gereksinimli çocukların yanında olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Başkan İlban yaptığı açıklamada, her çocuğun hayal kurmaya ve başarmaya hakkı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Özel gereksinimli çocuklarımızın spor yapabilmesi, eğitim alabilmesi ve kendine güvenen bireyler olarak yetişebilmesi için çalışıyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de çocuklarımızın ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil eden lisanslı sporcular olabilmesidir.”
Dernek bünyesinde spor faaliyetlerinin yanı sıra eğitim programları, kültürel etkinlikler, geziler, kamplar ve çeşitli sosyal projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca özel gereksinimli çocukların ihtiyaç duyduğu spor malzemeleri, protezler, tekerlekli sandalyeler, tıbbi cihazlar ve eğitim materyallerinin temin edilmesi için de çalışmalar yürütülecek.
Bununla birlikte burs programları oluşturulması, bilimsel çalışmalar yapılması, konferanslar düzenlenmesi ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi de derneğin hedefleri arasında yer alıyor.
Dernek yetkilileri, özel gereksinimli çocukların hayallerine destek olmak isteyen tüm hayırsever vatandaşları dayanışmaya davet ederek, yapılacak her katkının bir çocuğun hayatında büyük bir fark oluşturacağını belirtti.
Bağış yapmak isteyen vatandaşlar için hesap bilgileri ise şu şekilde paylaşıldı:
Hesap Adı: Bitlis Özel Gereksinimli Çocuklar Derneği
IBAN: TR64 0001 5001 5800 7374 3221 34
Açıklama: Bağış
Dernek yetkilileri, “Bir çocuğun hayatına dokunmak, aslında bir toplumun geleceğine umut olmaktır” diyerek tüm vatandaşları özel gereksinimli çocukların yanında olmaya davet etti.

Muhabir: Gönül OLCAY