Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde hayata geçirilen “Kekik Yetiştiriciliği” projesi ile uzun yıllardır ekilmeyen kıraç ve atıl tarım arazileri hem ekonomiye hem de doğaya kazandırılıyor. Proje kapsamında kullanılmayan arazilere kekik ekimi yapılarak bölgenin tarımsal potansiyeli artırılıyor.
Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan proje, ilçenin farklı noktalarında uygulanmaya devam ediyor. Çorak ve verimsiz toprakların değerlendirilmesini hedefleyen çalışma ile hem üretim artırılıyor hem de arazilerin yeniden yeşillenmesi sağlanıyor.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu, projenin bölge ekonomisi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, uzun süredir atıl durumda bulunan arazilerin kekik üretimiyle yeniden değerlendirildiğini ifade etti. Projenin hem üreticilere alternatif bir gelir kaynağı sunduğunu hem de Türk tarımına katkı sağladığını söyledi.
İlçeye bağlı Yapağılı köyünde kekik ekimi yapan üreticilerden Ali Aydur ise yıllardır verim alamadıkları kıraç arazileri bu proje sayesinde yeniden kullanmaya başladıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Proje kapsamında kekik fidelerinin üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldığı ve ekim çalışmalarının ilçe genelinde sürdüğü bildirildi.




