Haber Gönül Olcay
Van Gölü Havzası’nın doğasına katkı sağlamak ve halkın festivale katılımını teşvik etmek amacıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Van Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali kapsamında badem fidanı dikim seferberliği başlatıldı.
Van Valiliği’nin koordinesinde gerçekleşen festivalde Vangölü Aktivistleri, bölgedeki halkı festivale davet etmek için badem fidanlarını ücretsiz olarak dağıtıyor. Van, Erciş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ve daha birçok noktada fidan dikim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Kadınlardan Anlamlı Farkındalık Etkinliği!
Pazar günü (6 Nisan 2025), Tatvan’da gerçekleşecek badem fidanı dikimi etkinliği yalnızca kadınların katılımıyla düzenlenecek. Bu etkinlik, kadınların çevre bilincine katkısını vurgulayan özel bir farkındalık çalışması olacak. Aynı gün Erciş’te de badem fidanları toprakla buluşacak.
Badem Fidanları Ücretsiz Dağıtılıyor
Hafta içi Bitlis merkez dahil Van Gölü havzasının birçok noktasında ücretsiz badem fidanı dağıtımı yapılacak. Halkın festival coşkusunu paylaşması ve yeşil bir gelecek için adım atması amaçlanıyor.
Festival Tarihi: 19-20 Nisan 2025
Badem çiçeklerinin büyüleyici güzelliğini keşfetmek isteyen herkesin 19-20 Nisan 2025 tarihlerinde Van Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali’ne davetli olduğu
belirtildi.
Bu anlamlı etkinliğe destek
veren Van Valiliği, Tatvan Orman İşletme Şefliği, Van Kültür Müdürlüğü, Van Orman Müdürlüğü ve tüm STK’lara teşekkür edildi.
Van Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali İçin Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor
