Bitlis’te Yakıt Deposundan Çıkan Şaşkına Çevirdi
Bitlis’te Yakıt Deposundan Çıkan Şaşkına Çevirdi
İçeriği Görüntüle

Bitlis’in Mutki ilçesinde baharın gelişiyle birlikte açan ters laleler, doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini üzerine çekiyor.

Halk arasında “ağlayan gelin” olarak bilinen Ters lale, eşsiz görüntüsüyle bölgeyi adeta açık hava sergisine dönüştürüyor. İlçeye bağlı Yumrumeşe Köyü çevresinde doğal olarak yetişen bu nadide çiçekler, özellikle yüksek kesimlerde baharın en dikkat çekici simgeleri arasında yer alıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem bölge halkı hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler, ters lalelerin oluşturduğu manzarayı yakından görmek için köye akın ediyor. Ziyaretçiler, doğanın sunduğu bu eşsiz güzellikler arasında bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştiriyor. Bölge, fotoğrafçılar için adeta doğal bir stüdyo, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ise cazip bir rota haline geliyor.

İstanbul’dan bölgeye gelen doğa fotoğrafçısı Ümit Pektaş, ters laleleri görüntülemek için uzun bir yolculuk yaptığını belirterek, ortaya çıkan manzaranın tüm yorgunluğa değdiğini ifade etti. Yumrumeşe Köyü’nün ters lalelerin en yoğun görüldüğü noktalardan biri olduğunu vurgulayan Pektaş, bölgenin güvenli yapısı ve misafirperver insanlarının ziyaretçiler için büyük avantaj sunduğunu söyledi.

Kaynak: İHA