Kars’ta Köye İnen Kurt Güvenlik Kamerasına Yakalandı
Kars’ta Köye İnen Kurt Güvenlik Kamerasına Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Van ile Ağrı'yı birbirine bağlayan Çaldıran-Doğubayazıt kara yolu üzerindeki Tendürek Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yolun ulaşıma kapanması sonucu mahsur kalan yaklaşık 70 araç, Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Bölgede etkisini artıran yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Tendürek Geçidi bir süre ulaşıma kapandı. Görüş mesafesinin düştüğü güzergahta çok sayıda araç ilerleyemeyerek yolda mahsur kaldı.

İhbar üzerine harekete geçen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı 115. Erciş Şube Şefliği ekipleri, bölgede karla mücadele çalışması başlattı. İş makineleriyle yürütülen kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Çalışmalar sonucunda mahsur kalan yaklaşık 70 araçtaki vatandaşların güvenli şekilde yollarına devam etmeleri sağlandı.

Yetkililer, Tendürek Geçidi'ni kullanacak sürücüleri yoğun kar yağışı ve ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sürücülerin kış lastiği, zincir ve diğer zorunlu kış ekipmanlarını araçlarında bulundurmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: İHA