Tatvan Sahili’nde Çevre Bilinci Etkinliği
Tatvan Sahili’nde Çevre Bilinci Etkinliği
İçeriği Görüntüle

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, eTwinning Uluslararası “GeoString Art” Projesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin “Köklerden Geleceğe” anlayışından ilham alınarak hayata geçirilen projede, 75. Yıl Jandarma Çavuş Sedat Köroğlu Yatılı Bölge Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, İslam sanatlarında yer alan geometrik desenleri string art tekniğiyle yeniden yorumladı. Matematik, sanat ve tasarımın bir araya getirildiği çalışmalar, ziyaretçilerden tam not aldı.
STEAM ve Waldorf & Steiner eğitim yaklaşımları doğrultusunda yürütülen disiplinlerarası etkinliklerde öğrenciler; problem çözme, planlama, üretkenlik ve takım çalışması gibi önemli becerilerini geliştirirken, kültürel mirasın estetik yönlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.
Tatvan Yaşam AVM’de düzenlenen serginin açılışına Bitlis İl Millî Eğitim Müdürü Vedat Kaya ile Tatvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ katıldı. Açılışta öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı eserleri inceleyen protokol üyeleri, proje kapsamında ortaya konulan çalışmaların hem akademik hem de sanatsal açıdan önemli kazanımlar sağladığını ifade etti.
Geometrinin estetikle, sanatın ise kültürel değerlerle buluştuğu projede emeği geçen proje yürütücüleri Masum Ataman, Gökhan Turan, Pınar Korkmaz ve Çiğdem Asutay Ataman’a teşekkür edilirken, projeye katkı sunan yönetici, öğretmen ve öğrencilerin başarılarının devamı temennisinde bulunuldu.

Muhabir: Volkan Susem