1. Haberler
  2. Manşet
  3. Tatvan Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Yapılan ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Tatvan Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Yapılan ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber:Vahit OLCAY

Bitlis’te aşırı el terlemesi (hiperhidrozis) şikâyeti ile Tatvan Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi polikliniğine başvuran 25 yaşındaki erkek hasta, Bitlis’te ilk kez yapılan ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Bitlis’te ilk kez Tatvan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) ameliyatı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Barış Sarıçoban tarafından başarıyla uygulandı. 25 yaşındaki erkek hastaya uzun süredir medikal tedavilere yanıt alamadığı için ameliyat kararı alındı ve kapalı yöntemle (ETS) operasyon gerçekleştirildi.

Hiperhidrozis, kişinin yaşam kalitesini düşüren, sosyal ve psikolojik problemlere yol açabilen aşırı terleme durumudur. El terlemesi ise hastaların sosyal hayatını önemli ölçüde etkileyen bir problemdir. Hastaya yapılan ön tetkiklerin ardından, hastanın ameliyat için uygun olduğu belirlendi ve kapalı yöntemle yapılan ameliyat başarıyla tamamlandı. Hasta, ameliyat sonrası bir gün serviste yattıktan sonra kontrollere gelmek üzere taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Barış Sarıçoban yaptığı açıklamada, ” ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) ameliyatı, uygun hastalarda yüksek memnuniyet oranı ile sonuçlanmaktadır. Hastamız yaklaşık bir buçuk ay polikliniğimize gelerek ilaçlı tedavi aldı. İlaçlı tedaviye yanıt alamayınca ameliyat kararı aldık. Hiperhidrozis hastalarımızı titizlikle değerlendirip bilgilendirdikten sonra, bu ameliyatı güvenle uygulayabiliyoruz. Kapalı yöntemle (ETS) yapılan bu tür ameliyatlar, minimal invaziv cerrahiler arasında yer almakta olup, hem iyileşme süresi kısa hem de hasta memnuniyeti oldukça yüksektir. Tatvan Devlet Hastanesi olarak, bölgemizde bu tür operasyonları başarıyla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ameliyat sonrası hastalarımız, hem sosyal hem de psikolojik açıdan büyük rahatlama yaşamaktadır” dedi.

Tatvan Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Yapılan ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin