Suudi Arabistan, 25 Mayıs’ta başlayacak hac ibadeti öncesinde Mekke ve kutsal bölgelerde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. İçişleri Bakanlığı, izinsiz girişlere kesinlikle izin verilmeyeceğini ve tüm kuralların sıkı şekilde uygulanacağını açıkladı.

Hac ibadetine 96 saatten az bir süre kala ülkede güvenlik hazırlıkları tamamlanarak “kritik güvenlik” aşamasına geçildi. Mekke çevresindeki tüm kontrol noktalarında denetimler artırılırken, hac izni (tasrih) veya geçerli vizesi olmayan kişilerin şehre girişleri tamamen durduruldu.

Güvenlik güçleri, olası ihlallere karşı dron destekli gözetleme sistemlerini devreye alırken, kuralları ihlal edenlere ağır para cezaları ve sınır dışı yaptırımı uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, yalnızca resmi izne sahip kişilerin kutsal bölgelere giriş yapabileceğini vurguladı.

Sağlık ve iklim önlemleri de devreye alındı. Arafat ve Mina bölgelerinde sağlık merkezlerinin tam kapasite hazır hale getirildiği, aşırı sıcaklara karşı binlerce soğutma sistemi ve su püskürtme ünitesinin aktif edildiği açıklandı.

Ayrıca yaşlı ve engelli hacı adayları için hazırlanan akıllı ulaşım araçlarının test seferlerinin tamamlandığı ve ibadet sürecinde hizmet vereceği duyuruldu.

Baba Olmak: Fedakârlığın Diğer Adı
Baba Olmak: Fedakârlığın Diğer Adı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA