Aksaray'da kara yolunda motosikletlerle tehlikeli akrobasi hareketleri yaparak o anları sosyal medyada paylaşan 4 sürücü, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yaklaşık 300 bin lira idari para cezası uygulanırken, motosikletleri trafikten men edildi.
Olay, Aksaray-Adana kara yolunda meydana geldi. İddiaya göre, motosikletleriyle akrobatik hareketler yapan 4 genç, hem kendi canlarını hem de diğer sürücülerin güvenliğini riske attı. Tehlikeli anlar arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve daha sonra sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Taşpınar Jandarma Karakol Komutanlığı ve Trafik Jandarması'nın ortak çalışmasıyla sürücülerin kimliklerini belirledi. Yapılan incelemelerde sürücülerin Z.T. (19), E.U. (21), A.A. (18) ve R.Ö. (24) olduğu tespit edildi.
Merkeze bağlı Taşpınar beldesinde yakalanan 4 sürücüye tescilsiz ve plakasız motosiklet kullanmak, sürücü belgesiz ve kasksız araç kullanmak ile çeşitli trafik kurallarını ihlal etmekten yaklaşık 300 bin lira idari para cezası kesildi. Kurallara aykırı kullanılan motosikletler trafikten men edildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.




