Rojin Kabaiş olayıyla ilgili son durum tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Van’da çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen ve tam 17 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in bulunup bulunmadığı ve son durumu hakkında bilgiler gündeme gelmeye devam ediyor. Peki, Rojin Kabaiş bulundu mu, ne oldu? 21 yaşındaki Rojin Kabaiş yaşıyor mu, öldü mü? İşte 17 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş olayında son durum.
21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in Van’da kaybolmasının üzerinden tam 17 gün geçti. Kaybolan Rojin Kabaiş hakkında son durum vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başladı. Peki, Rojin Kabaiş bulundu mu, son durum ne? İşte Van’da kaybolan Rojin Kabaiş olayıyla ilgili son haberler.Van’da, kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 17’nci gününde de devam ediyor.Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor.Daha önce sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan Kabaiş’i arama çalışmaları Van Valiliğinin koordinatörlüğünde hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız sürüyor.Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da yararlanarak gölün derinliklerini tarıyor.Kayıp kızın bulunması için yürütülen çalışmalarda Çanakkale ve Samsun’dan getirilen ve görüntü kalitesi daha iyi olan yandan taramalı sonar cihazlar da kullanılıyor.Kıyıdaki ekipler de helikopter, dron ve özel eğitimli köpeklerden yararlanarak sahile yakın yerleşim yerleri ile Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk yapıları, sazlık alanları ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 10 Ekim’de sosyal medya hesabından Kabaiş’e ait başörtüsünün bulunduğunu açıkladığı bölgeyi sürekli kontrol ediyor.Kabaiş’in ailesi ve yakınları ise aramanın yapıldığı bölgede bekleyişini sürdürüyor.Rojin’i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı.
Erzurum ve Diyarbakır İl Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarının 17’nci gününde; Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen 8 kişiden oluşan dalgıç ekip destek verirken, su altı kadavra arama köpeği de kullanılıyor.
Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arası sazlık alanlar ile metruk yapılarda da arama yapıyor.