Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için hazırlıklar sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların katılması beklenen kutlamalar, 23-25 Ağustos tarihlerinde Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

Whatsapp Image 2026 08 21 At 23.21.09
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 955. Yıl Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Ahlat Anma Programı kapsamında Ahlat’ta tarihi zaferin yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Etkinliklerin gerçekleştirileceği 150 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.
SELÇUKLU RUHU YAŞATILACAK
1071 Sultan Alparslan Otağı’nın da yer aldığı alanda Selçuklu motifleriyle süslenen Han Otağı ve 50 tematik çadır kuruldu. Alanda gerçekleştirilecek etkinliklerle ziyaretçilere hem Selçuklu kültürü hem de Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünün coşkusu yaşatılacak.
Kutlamalar kapsamında atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, at binme, okçuluk ve güreş gösterileri düzenlenecek. Ayrıca el sanatları çarşısı, ok ve yay atölyeleri, yöresel ürün stantları ve çocuk oyun alanları da ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

Ahlat’ta Anlamlı Buluşma
Ahlat’ta Anlamlı Buluşma
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 08 21 At 23.21.08 (1)
GÖKYÜZÜNDE NEFES KESEN GÖSTERİ
Etkinliklerin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise hava gösterileri olacak. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün yanı sıra helikopterlerin de Ahlat semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirmesi planlanıyor.
SOLOTÜRK gösteri uçuşu, 23 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü dolayısıyla 23, 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde Ahlat’ta düzenlenecek programlarda tarih, kültür ve geleneksel sporlar bir araya getirilecek. Kutlamalara çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Muhabir: Serap Boyar