Bitlis’in Tatvan ilçesinde dere yatağına atılan araç lastiklerinde çıkan yangın, elektrik hattına sıçrayınca kısa süreli paniğe yol açtı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Yangın, Esentepe ve Karşıyaka mahalleleri arasında bulunan dere yatağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından dere içerisinde bulunan araç lastikleri ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen alevler, kara yolu araç altgeçidi yakınından geçen elektrik hattına ulaştı.

Yangının enerji hattına sıçramasıyla birlikte çevrede endişe yaşanırken, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, olası risklere karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak yolu tek yönlü olarak trafiğe kapattı.

Tokat'ta iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi
Tokat'ta iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Elektrik hattında meydana gelebilecek daha büyük bir tehlikenin önüne geçmek amacıyla enerji akışı tedbir amaçlı durduruldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, elektrik hattında maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığını bildirdi.

Vatandaşlar ise dere yataklarına gelişigüzel bırakılan atıkların ve bilinçsiz davranışların ciddi tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekerek, benzer olayların yaşanmaması için denetimlerin artırılmasını istedi.

Kaynak: İHA