Karaman'da sahibinden kaçtığı iddia edilen Belçika kurdu cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuğun tedavisi sürerken, köpek sahibi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırı anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Başakşehir Mahallesi 2038. Sokak'ta bulunan iki katlı müstakil bir evin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teyzesine misafirliğe gelen 3 yaşındaki S.E.K., bahçede oyun oynadığı sırada iddiaya göre sahibinden kaçan Belçika kurdu cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
Çocuğun çığlıklarını duyan yakınları ve çevredeki vatandaşlar, köpeğe müdahale ederek küçük çocuğu kurtardı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Karaman Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan çocuk, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen S.E.K., daha ileri tedavi için ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayın ardından köpek, ekipler tarafından kontrol altına alınarak karantina süreci için belediye hayvan barınağına götürüldü. Polis ekiplerinin çalışması sonucu belirlenen köpeğin sahibi gözaltına alındı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Köpeğin sahibinin daha önce sosyal medya hesabından köpeğinin kaybolduğuna yönelik paylaşım yaptığı da ortaya çıktı. Saldırı anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde ise köpeğin çocuğa saldırması, çevredeki vatandaşların ve yakınlarının müdahale ederek çocuğu kurtarmaya çalışması görüldü.
Başakşehir Mahallesi Muhtarı Süleyman Karabaş, çocuğun omuz ve kol bölgesinde yaralar bulunduğunu, ayrıca kaburgasında kırık oluştuğunu ve iç kanama ihtimaline karşı Konya'ya sevk edildiğini belirtti.
Mahalle sakini Aydın Atar ise köpeğin çocuğa saldırdığını görünce müdahale ettiğini belirterek, "Elime sopayı alınca köpek çocuğu bıraktı. Daha sonra köpeği bağladık ve ekipler gelerek götürdü." dedi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.


