Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşanan trajik olay, kamuoyunu derinden sarstı. İddiaya göre, 12 yaşındaki SMA hastası çocuğunun yaşamını sürdürmesini sağlayan cihazın fişini çeken baba, daha sonra yaşamına son verdi. Yoğun bakıma kaldırılan çocuğun tedavisi sürerken, hayatını kaybeden baba son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, Fatih Sultan Mahallesi Furkan Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre Soner A., spinal musküler atrofi (SMA) hastası olan 12 yaşındaki oğlu N.E.A.'nın bağlı bulunduğu tıbbi cihazın fişini çekti. Ardından baba, evde kendini asarak intihar etti.

Bir süre sonra eve gelen yakınlarının durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Soner A.'nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Hayati tehlike geçiren 12 yaşındaki N.E.A. ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edilen çocuğun yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Soner A.'nın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edilen cenaze, Derince Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Çınarlı Şehitlik Mezarlığı'nda defnedildi.

Narin Güran Davası Ertelendi
Narin Güran Davası Ertelendi
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Yaşanan acı olay, SMA hastalarının bakım süreçlerinde ailelerin karşılaştığı zorlukları ve psikososyal destek ihtiyacını yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak: İHA