Bitlis’te Kurtuluşun 110. Yılına Özel Havai Fişek Gösterisi
Bitlis’te Kurtuluşun 110. Yılına Özel Havai Fişek Gösterisi
İçeriği Görüntüle

Zaman zaman bunları söylemekten gurur duyuyorum...
Ben Bitlisli olduğum için şanslıyım. Bitlisli olduğum için gururluyum. Bu kadim şehri seviyorum ve elimden geldiğince olumsuzlukları değil, güzellikleriyle ön plana çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü inanıyorum ki Bitlis, her şeyin en güzeline layık bir şehirdir.
Ancak bir şehri gerçekten sevmek, sadece güzel taraflarını anlatmak değildir. Eksiklerini de dile getirmek, yanlışları göstermek ve daha iyisini istemek de o şehre duyulan sevginin bir göstergesidir.
Bugün içimi burkan konu ise Bitlis'in peyzajı...
İlkbaharda büyük umutlarla Ahmet Eren Bulvarı'nın orta refüjüne dikilen güllerin bugünkü halini görünce gerçekten üzüldüm. Emek verilmiş, masraf yapılmış ama sonuç hüsran... Güllerin büyük bölümü kurumuş, orta refüj ise adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda.
Daha da düşündürücü olan ise sulama yöntemi. Yeni dikilmiş hassas güller, su tankerinden yüksek basınçlı suyla sulanmaya çalışılıyor. Bunun ne kadar sağlıklı olduğu ortada. Sonuç da gözümüzün önünde...
Üstelik bu manzara Bitlis Belediyesinin hemen karşısında yaşanıyor. Peyzaj çalışmalarından sorumlu arkadaşlarımızdan ricam; bir gün makamdan çıkıp sadece birkaç dakika yürüsünler ve o güllerin son haline baksınlar. Çünkü bu görüntü ne Bitlis'e yakışıyor ne de verilen emeğe.
Aynı tabloyu Mevlana Parkı'nda da görmek mümkün. Kurumuş toprak, bakımsız alanlar ve yeşilden uzak bir görüntü...
Elbette belediye başkanının tek tek gidip her gülü kontrol etmesini beklemek doğru olmaz. Bunun için görev verilen birimler, sorumlular ve ekipler var. Beklentimiz de işlerini en iyi şekilde yapmalarıdır.
Bu yazıyı kimseyi kırmak ya da yıpratmak için kaleme almıyorum. Tam tersine, Bitlis'i sevdiğim için yazıyorum. Çünkü sevdiğimiz şehir için susmak değil, çözüm istemek gerekir.
Bir zamanlar "Yeşil Bitlis" diye övündüğümüz bu şehrin yeniden o kimliğine kavuşmasını istiyoruz.
Şimdi soruyorum...
Bitlis bunu hak ediyor mu?
Bitlis'e bu görüntü yakışıyor mu?

Kaynak: Haber Merkezi