Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan Güroymak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Anadolu’nun Kıyısından Hikayeler” adlı kitabın tanıtım ve imza günü programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İlçe merkezindeki Mehmetçik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerin hayal gücü, gözlem yeteneği ve kalem gücüyle ortaya koyduğu eserler okuyucularla buluştu. Programa öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katılarak genç yazarların heyecanına ortak oldu.
İmza etkinliğinin yanı sıra seslendirilen türküler de programa renk katarken, katılımcılar gençlerin ortaya koyduğu edebi çalışmaları ilgiyle takip etti.
Kitabın hazırlanmasında önemli rol üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenleri, öğrencilerin yazarlık yolculuğunda rehberlik ederek projenin hayata geçirilmesini sağladı. Öğrencilerin edebiyata olan ilgisini artırmayı hedefleyen çalışma, takdir topladı.
Okul Müdürü Mehmet Bakır Aysoy, öğrencilerin yalnızca akademik alanda değil, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da gelişim göstermelerinin önemine dikkat çekerek, bu tür faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Aysoy, gençlerin kaleminden çıkan her eserin geleceğe bırakılan değerli bir iz olduğunu söyledi.
Etkinlik sonunda kitabın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler ve öğrenciler tebrik edilirken, genç yazarların yeni projelerle edebiyat yolculuklarını sürdürmeleri temenni edildi.





