Kayseri'de Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fuar38, Kadir Has Fuar Parkı'nda yoğun katılımla kapılarını açtı. Tam 38 gün sürecek organizasyonun ilk gününde binlerce vatandaş etkinlik alanını doldururken, Muazzez Ersoy konseri geceye damga vurdu.
Kayseri'nin geçmişte önemli bir yere sahip olan fuar kültürünü yeniden canlandırmayı amaçlayan Fuar38, her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinlikleriyle büyük ilgi gördü. Aileler çocuklarıyla birlikte oyun alanlarında vakit geçirirken, sosyal ve kültürel etkinlikler de katılımcılardan tam not aldı.
Açılış programında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin hafızasında önemli bir yere sahip olan fuar geleneğini yeniden yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Çolakbayrakdar, yıllar önce Kayserililerin fuar alanlarında geçirdiği unutulmaz günleri yeniden canlandırmak için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, organizasyona gösterilen yoğun ilginin bu hedefin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
Konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Çolakbayrakdar, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.
Fuar38'in açılış gecesinde Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Muazzez Ersoy sahne alarak en sevilen eserlerini seslendirdi. Sanatçının konseri, alanı dolduran binlerce müziksevere unutulmaz anlar yaşattı.
38 gün boyunca devam edecek organizasyonda Sefa Doğanay Gazinosu, Coşkun Sabah, İsmail Altunsaray, Hakkı Bulut, Hatay Medeniyetler Korosu ve Kubat da Kayserili sanatseverlerle buluşacak. Bunun yanı sıra Kayseri'nin yerel sanatçıları ve sürpriz sahne performansları da etkinliklere renk katacak.
Konserlerin yanı sıra çocuk etkinlikleri, sahne gösterileri, kültürel programlar, nostalji alanları, aile yaşam alanları ve çeşitli eğlence aktivitelerine ev sahipliği yapacak Fuar38, Kayseri'nin köklü fuar geleneğini modern organizasyon anlayışıyla yeniden buluşturarak kente kültür ve eğlence dolu günler yaşatacak.





