Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş., TFF’nin PFDK sevk listesinde “Samsunspor” adı altında yer alan 7 kişinin Futbol A.Ş. ile herhangi bir idari veya resmî bağının bulunmadığını açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun 30 Eylül 2026 tarihinde kamuoyuna duyurduğu PFDK sevk listesinde Samsunspor adı altında yer alan 7 kişiyle ilgili kulüpten açıklama geldi.
Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş., söz konusu kişilerin kendi bünyelerinde herhangi bir görev yapmadığını, isimlerin Samsunspor Kulübü Derneği’nde yöneticilik yaptığını belirtti.
SAMSUNSPOR'DAN 7 İSİM İÇİN AÇIKLAMA
Kulübün açıklamasında, PFDK sevk listesinde 384 ile 390 sıra numaraları arasında bulunan 7 kişinin Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. bünyesinde hiçbir görev almadığı vurgulandı.
Söz konusu kişilerin Samsunspor Kulübü Derneği’nde yöneticilik yaptığı belirtilirken, Futbol A.Ş. ile aralarında doğrudan bir idari ve resmî bağ olmadığı ifade edildi.
FUTBOL A.Ş. VE DERNEK AYRI TÜZEL KİŞİLİK
Samsunspor yönetimi açıklamasında iki yapı arasındaki hukuki ayrıma özellikle dikkat çekti.
Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. ile Samsunspor Kulübü Derneği’nin birbirinden bağımsız ve ayrı tüzel kişiliklere sahip olduğu belirtildi.
Futbol A.Ş.’nin yönetim kurulunun Başkan Yüksel Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Evren Öztürk ve Veysel Bilen’den oluştuğu aktarıldı.
Kulüp, PFDK listesinde yer alan 7 kişinin bu yönetim yapısında bulunmadığını belirterek sevklerin “Samsunspor” adı altında duyurulmasının kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olduğunu savundu.
“BAHİS SORUŞTURMASIYLA HAKSIZ BİÇİMDE İLİŞKİLENDİRİLDİ”
Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş., TFF tarafından yapılan açıklamada iki ayrı tüzel kişilik arasındaki ayrımın gözetilmediğini ifade etti.
Kulüp, bu durumun Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.’nin kamuoyu nezdinde bahis soruşturmasıyla haksız şekilde ilişkilendirilmesine yol açtığını savundu.
Yönetim, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla konuya ilişkin resmi bir açıklama yapma gereği duyulduğunu bildirdi.