Samsunspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele ettiği sezonun mali bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Kulüp yönetimi, 2025-2026 sezonunun yaklaşık 16-17 milyon euro zarar ile kapanmasının öngörüldüğünü açıkladı.
Kulübün Mali İşler Direktörü Koray Yalçın, Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.
“Mali Disiplin Sorunu Yok Ama Zarar Var”
Yalçın, kulübün ödeme güçlüğü yaşamadığını vurgulayarak mali anlamda bir kriz bulunmadığını ifade etti. Ancak zarar gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Yalçın, “Borç olmaması zarar edilmediği anlamına gelmez. Gelirden fazla harcama yapıldığı için zarar oluşuyor ve bu fark başkan tarafından karşılanıyor.” dedi.
UEFA Süreci Yakından Takip Ediyor
Bu sezon Avrupa arenasında yer alınması nedeniyle kulübün UEFA denetim sürecinden geçtiğini hatırlatan Yalçın, finansal kriterlere uyulmaması halinde ciddi yaptırımların söz konusu olabileceğini söyledi.
UEFA kurallarına göre kulüplerin 3 yıl üst üste edebileceği toplam zarar 5 milyon euro ile sınırlı. İstisnai durumlarda bu rakam 30 milyon euroya kadar çıkabiliyor. Bu sınırın aşılması durumunda;
Avrupa kupalarından men
Kadro kısıtlaması
Transfer yasağı
Para cezası
gibi yaptırımlar uygulanabiliyor.
Yalçın, geçmişte Türk kulüplerinin benzer nedenlerle yaptırımlarla karşılaştığını hatırlatarak, sürdürülebilir başarı için mali yapının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Zarar Azaltıldı Ama Sıfırlanmadı
Süper Lig’e yükselişin ardından zarar rakamlarının her yıl kademeli olarak düşürüldüğünü belirten Yalçın, buna rağmen kulübün hâlâ zarar ettiğini söyledi. Bu sezonun yaklaşık 16-17 milyon euro açıkla kapanmasının beklendiğini ifade etti.