Eskişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, gazi derneklerini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.
Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program kapsamında İl Müdürü Orhan Bayrak ve Eskişehir Çocuk Evleri Sitesi'nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi ile Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında gazilerle sohbet eden çocuklar, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayarak kendilerine duyulan minnet ve saygıyı ifade etti. Gaziler de çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli sohbetler gerçekleştirdi.
İl Müdürü Orhan Bayrak, çocukların milli ve manevi değerleri benimseyerek yetişmesinin önemine dikkat çekerek, gazilere duyulan minnet ve saygının her zaman devam edeceğini belirtti.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, çocuklar ve gazilerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.





