Erzurum Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Fatih Emre Topsakal, 12 Ekim Dünya Artrit Günü dolayısıyla eklem hastalıklarına karşı uyarılarda bulundu. Eklem ağrılarının her zaman yaşlanmanın doğal bir sonucu olmadığını belirten Topsakal, artritin genç yaşlarda da görülebileceğine dikkat çekti.

Artritin eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve hareket kısıtlılığına neden olabilen bir hastalık grubu olduğunu ifade eden Dr. Fatih Emre Topsakal, bu rahatsızlıkların kişilerin günlük yaşamını ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebildiğini söyledi.

Toplumda eklem ağrılarının yalnızca yaşlılıkla ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Topsakal, özellikle uzun süre devam eden eklem ağrıları, sabah saatlerinde görülen tutukluk ve eklemlerde oluşan şişlik gibi belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Artritte erken tanının önemine dikkat çeken Topsakal, uygun tedavi ve düzenli doktor takibiyle eklem fonksiyonlarının korunabileceğini ve yaşam kalitesinin artırılabileceğini kaydetti.

Grip Sezonu Erken Başladı: Uzmandan Ekim Ayı İçin Aşı Uyarısı
Grip Sezonu Erken Başladı: Uzmandan Ekim Ayı İçin Aşı Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Sağlıklı eklemlerin hareketli bir yaşamın temelini oluşturduğunu ifade eden Topsakal, vatandaşlara eklem şikâyetlerini göz ardı etmemeleri ve uzun süren belirtiler karşısında sağlık kuruluşlarına başvurmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA