1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya piyasaları alarm verdi! Şimdi neler olacak?

Dünya piyasaları alarm verdi! Şimdi neler olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret savaşlarında geri adım atmayacaklarını ilan etmesi, küresel piyasalarda fırtınaya neden oldu. Yeni haftaya girilirken dünya genelinde adeta panik havası hakim. Asya’dan Avrupa’ya, kripto paralardan emtialara kadar tüm yatırım araçlarında sert satışlar gözlemleniyor.

Borsa İstanbul Haftaya Sert Darbeyle Girdi

BIST 100 endeksi, yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 2,80’lik düşüşle 9.117 puandan açıldı. Ancak düşüş hız kesmedi; saat 10.10 itibarıyla kayıp yüzde 3,14’e ulaşarak endeksi 9.084 seviyesine kadar çekti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,61 ile en sert düşüşü yaşarken, holding hisseleri de yüzde 2,80 gerileyerek yatırımcısına zor bir sabah yaşattı. Tüm sektörler ekside.

Geçtiğimiz gün BIST 100, yüzde 1,10’luk kayıpla kapanmıştı. Bugün yaşanan düşüşle birlikte piyasadaki endişe daha da belirgin hale geldi.

Euro 42 TL’yi Aştı, Türkiye’nin Risk Primi Yükseldi

Kur cephesinde ise Euro 42 TL seviyesinin üzerine çıkarak yüzde 0,86’lık artışla 42,03’ten işlem görüyor.
Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) ise 29 puan artışla 377 baz puana yükselerek Kasım 2023’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bu artış, yatırımcıların Türkiye ekonomisine dair risk algısının tekrar tırmandığını ortaya koyuyor.

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Dünya piyasaları alarm verdi! Şimdi neler olacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.