1. Haberler
  2. Manşet
  3. Dünya İnsani Dayanışma Derneği Üyeleri Bitlis’te Psiko-Sosyal Eğitimler Verdi

Dünya İnsani Dayanışma Derneği Üyeleri Bitlis’te Psiko-Sosyal Eğitimler Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber:Ceren Çalışkan
Dünya İnsani yardım Derneği Üyeleri son günlerde yaşanan taciz, şiddet ve psikolojik sorunlar nedeniyle Bitlis’e bağlı bazı köylerde Psiko-Sosyal destek amaçlı eğitimler verdi.
Dernek üyeleri köylere giderek, verdikleri eğitimlerde amaçlarının şiddet döngüsünü kırmanın yolunun bir kadının, bir çocuğun, bir öğretmenin, bir annenin, bir babanın elinden tutmak olduğunu belirttiler.
Yapılan açıklamada, “Bugünlerde şiddet dolu ve zorlu zamanlardan geçerken şiddeti bir nebze de olsa durdurmak için, dayanışmak için geçen ay Bitlis’deydik. WHR 3. Psikososyal ekiplerimiz ile Bitlis sahasına veda ederken aydınlık geleceğe bir adım daha yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşadık.
Bizler çocuklara cinsel istismardan korunma yollarını, şiddetsiz iletişimi, farklılıklarımızın bizleri güzelleştirdiğini, öfkelerini nasıl kontrol edebileceklerini ve duygularını sağlıklı bir şekilde nasıl ifade edebileceklerini, tütün bağımlılığının zararlarını konuşarak Bitlis’e birçok tohum ektik, o tohumların birçok canlıya yuva olacak bir ormana dönüşmesi için. Çünkü biliyoruz ki nesiller boyu aktarılan şiddet döngüsünü kırmanın yolu bir kadının, bir çocuğun, bir öğretmenin, bir annenin, bir babanın elinden tutmaktır. Kocaman ormanlarımız olsun, dünya barış dolsun diye var gücümüzle çalışıyoruz” denildi.

Dünya İnsani Dayanışma Derneği Üyeleri Bitlis’te Psiko-Sosyal Eğitimler Verdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin