Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenli ve keyifli ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla kırsal mahallelerde çocuk oyun alanları oluşturuyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 39 kırsal mahallede çocuk oyun gruplarının kurulumu tamamlandı.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla, çocukların ders dışındaki zamanlarını güvenli alanlarda değerlendirmeleri ve sosyal gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.
Program kapsamında Çermik, Çınar, Kocaköy, Lice, Silvan, Hani, Dicle, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerine bağlı kırsal mahalleler ile çeşitli yerleşim alanlarında çocuk parkları ve oyun gruplarının montajı gerçekleştiriliyor.
Çalışmaların son adreslerinden biri de Sur ilçesine bağlı Fidanlar Mahallesi oldu. Mahalleye kurulan oyun grubu çocukların kullanımına sunulurken, bölge sakinleri de çalışmadan memnuniyet duydu.
“Çocuklar Tehlikeden Uzak Duracak”
Fidanlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Fidan, oyun grubunun mahallede önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti. Oyun alanının kurulması için belediye yetkilileriyle görüştüğünü ve ardından resmi başvuruda bulunduğunu aktaran Fidan, talebin karşılanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Mahalleye yakın bir çayın bulunduğunu belirten Fidan, oyun alanının çocuklar için güvenli bir alternatif oluşturduğunu ifade ederek, çocukların okul çıkışında burada vakit geçirebileceğini söyledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hazırlanan planlama doğrultusunda kırsal mahallelerde çocuk oyun alanları ve parkların kurulumuna önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.


