1. Haberler
  2. Güncel
  3. Deprem riski en az olan iller belli oldu

Deprem riski en az olan iller belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. Daha dün Amasya’da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki sarsıntı, sadece Amasya’da değil, çevre illerde de güçlü bir şekilde hissedildi. Türkiye’nin altı, adeta fay hatlarıyla örülmüş durumda. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları, ülkemizin kaderini yazan doğal sınırlar hâline geldi.

Tarihimiz boyunca bu fay hatlarının sebep olduğu birçok yıkıcı deprem yaşadık. 1939 Erzincan, 1999 Gölcük ve 2023 Kahramanmaraş depremleri, hafızalardan silinmeyen acılar bıraktı. On binlerce can kaybı, yüz binlerce hayatı kökten değiştiren bu felaketlerin ardından şimdi herkesin aklında tek bir soru var: Hangi şehirler daha güvende?

AFAD bu soruya bir yanıt verdi ve Türkiye’nin güncel deprem tehlike haritasını kamuoyuyla paylaştı. Harita, hem en riskli hem de en az riskli bölgeleri gözler önüne serdi.

Haberin devamı için bekleyiniz, aşağı kaydırınız.

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Deprem riski en az olan iller belli oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.