CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti’ye katıldı. Tugay’ın parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takarken, yeni dönemde İzmir’in sorunlarını çözmek ve kenti yeniden inşa etmek için çalışacaklarını söyledi.
AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Milletvekilleri ile Yasama Yılı Açılış Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay için rozet takma töreni gerçekleştirildi. CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Tugay’ın rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.
Programda konuşan Cemil Tugay, İzmir’de büyüdüğünü ve mütevazı bir ailenin çocuğu olduğunu belirtti. 30 yıl hekimlik yaptığını ifade eden Tugay, siyasete ülkesine hizmet etmek amacıyla girdiğini ve kısa sürede siyasetin temel amacının halka hizmet olduğunu gördüğünü dile getirdi.
Yaklaşık yedi buçuk yıldır belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Tugay, önce Karşıyaka’da ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldığını belirterek, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Tugay, İzmir’in 30 ilçesi ve bin 390 mahallesinin kendisi için adeta ev ve yuva haline geldiğini ifade etti.
İzmir’in önemli ve değerli bir şehir olduğunu vurgulayan Tugay, kent sakinlerinin vatansever ve manevi değerlerine bağlı insanlar olduğunu belirterek, İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.
AK Parti’ye katılım sürecine de değinen Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetin amacına ilişkin sözlerini hatırlatarak, siyasetin toplumun farklı kesimlerinin haklarını savunmak ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmak amacıyla yapılması gerektiğini ifade etti.
Tugay, AK Parti çatısı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde görev almak üzere aralarına katıldığını belirterek, “Büyük ve güçlü bir Türkiye’yle, kutuplaştırmadan ve ayrıştırmadan kurtulmuş bir millet için bu yola baş koymuşların yoluna refik olmak üzere aranıza geldim” dedi.
Konuşmasında Yunus Emre’nin sözlerine de yer veren Tugay, İzmir için yeni bir çalışma döneminin başladığını söyledi. Tugay, merkezi hükümet ile yerel yönetim arasındaki uyum ve iş birliği sayesinde İzmir’in sorunlarının çözülmesi ve kentin yeniden inşa edilmesi için önemli çalışmalar yapacaklarına inandığını belirtti.
Tugay, yeni dönemde en önemli hedeflerinden birinin ise İzmir halkının güvenini kazanmak ve vatandaşların gönlünü yapmak olduğunu vurguladı.




