Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların yaşam alanlarına sanatsal dokunuşta bulundu. 8 üniversite öğrencisi, Bitlis Adliyesi bünyesindeki Kreş ve Gündüz Bakımevinin duvarlarını renkli resimlerle süsledi.
Toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında Resim Bölümünde eğitim gören 8 öğrenci, kreşin duvarlarına çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun özgün çizimler yaptı. Renkli ve eğitici görsellerle yenilenen duvarlar sayesinde çocukların eğitim ve oyun alanlarına daha estetik, neşeli ve ilham verici bir görünüm kazandırıldı.

Whatsapp Image 2026 10 30 At 23.45.27 (1)
Gerçekleştirilen çalışmanın ardından Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Fazıl Kandemir, çocukların yaşam alanlarına sağladıkları sanatsal katkıdan dolayı Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine ve projede görev alan öğrencilere teşekkür etti.
“Sanatın Toplumsal Faydaya Dönüşmesi Önemli”
Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Masdar ise öğrencilerin sanatsal bilgi ve becerilerini toplum yararına kullanmalarının önemine dikkat çekti.

Whatsapp Image 2026 10 30 At 23.45.27 (2)
Üniversite-toplum iş birliğini güçlendiren sosyal sorumluluk çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Masdar, projenin sanatın toplumsal yaşamla buluşması ve öğrencilerin mesleki birikimlerini topluma katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeleri açısından güzel bir örnek olduğunu vurguladı.
BEÜ öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışma, sanatın yalnızca akademik ve bireysel bir uğraş olmadığını, aynı zamanda toplumsal yaşamı güzelleştiren önemli bir değer olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bitlis 1916’da Hedef Galibiyet: Erciyes 38 Maçı Bekleniyor
Bitlis 1916’da Hedef Galibiyet: Erciyes 38 Maçı Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 30 At 23.45.27

Muhabir: Ceren ÇALIŞKAN