Bitlis’in Geleceği Bilimsel Gelişim Çalıştayı’nda Masaya Yatırıldı
Bitlis’in Geleceği Bilimsel Gelişim Çalıştayı’nda Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Bitlis’te yapımı devam eden yol çalışmaları, 2. ve 3. Etap TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların ulaşım sorununu daha da büyüttü. Halk otobüslerinin yol çalışmaları gerekçesiyle söz konusu bölgelere girmemesi, vatandaşların günlük ulaşımını zorlaştırıyor.
2 ve 3. Etap TOKİ’de ikamet eden vatandaşlar, halk otobüslerinin güzergâhlarına girmemesi nedeniyle otobüse ulaşabilmek için uzun mesafeler yürümek zorunda kaldıklarını belirtti. Özellikle çocuklarıyla birlikte yolculuk yapan aileler ile alışveriş poşetleri taşıyan vatandaşlar, yaşanan durumun kendileri için ciddi bir mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.
Vatandaşlar, yol çalışmalarının geçici olduğunu ancak ulaşım sorununun günlük yaşamlarını doğrudan etkilediğini belirterek, yetkililerden alternatif bir güzergâh oluşturulmasını veya mevcut ulaşım hizmetlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.
“Yetkililerden Çözüm Bekliyoruz”
Birçok noktaya ulaşım sağlamak için defalarca girişimde bulunduklarını dile getiren TOKİ sakinleri, yaptıkları başvurulara rağmen henüz kalıcı bir çözüm ortaya konulmadığını söyledi.
Özellikle yaşlılar, çocuklu aileler ve alışverişten dönen vatandaşların uzun mesafeler yürümek zorunda kaldığını belirten bölge sakinleri, ulaşım hizmetlerinin yeniden düzenlenmesini talep etti.
Vatandaşlar, “Yol çalışmasının yapılmasını elbette destekliyoruz. Ancak bu süreçte burada yaşayan insanların da mağdur edilmemesi gerekiyor. En azından geçici bir ulaşım çözümü oluşturulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 2 ve 3. Etap TOKİ’de yaşayan vatandaşlar, yetkililerin yaşanan ulaşım sorununa kısa sürede çözüm bulmasını ve bölge sakinlerinin sesine kulak verilmesini bekliyor.

Muhabir: Volkan Susem