
Bitlis’te geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, belediye tarafından karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
Belediye ekipleri gerek iş makinesi gerekse insan gücüyle karla mücadelesini geceli gündüzlü sürdürüyor.
İş makineleri cadde ve sokakları kardan temizlerken, iş makinelerinin giremediği merdiven ve ara sokaklar ise insan gücüyle küreklerle temizleniyor.
Kar kalınlığının merkezde 60 santimetre yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aştığı Bitlis’te, kent merkezindeki dar sokaklardan toplanan kar yığınları, kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkarılıyor. Bitlis merkezde bulunan Yeni Çarşı içinde belediye ekipleri tarafından kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
Çalışmalar hakkında konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yaklaşık bir hafta i.inde her gün olmak üzere günde 100 kamyon kar taşıdıklarını belirtti.
Tanğlay, “Bu hizmeti 40 araç ve 80 personelle yapmaktayız. Toplamda 120 kilometre yol ağımızda kar temizleme çalışması yapıyoruz. Buzlanmalar için tuzlama ekibimiz çalışma yapıyor. Yine aynı şekilde bugün yeni iş merkezimizde kar çalışması var. Günlük 100 kamyon civarında kar taşıyoruz. Çok zahmetli bir iş. Bu 120 kilometrenin içerisinde okul bahçeleri, otoparklar, site içleri yok. Tabii vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları ve ulaşımda sıkıntı yaşamaması için 7 gün 24 saat esasında çalışıyoruz. Buradan tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.