Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Destek AFAD gönüllülerinin afet ve acil durumlara hazırlık seviyesini artırmak amacıyla saha eğitimi gerçekleştirildi.
Kurum eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde gönüllülere hafif arama kurtarma, afetlerde ilk yardım, çadır kurulumu ve dağcılık konularında bilgi ve uygulama desteği sağlandı.

Afetlere Müdahale Kapasitesinin Artırılması Hedefleniyor
Eğitim programıyla gönüllülerin afet ve acil durumlarda daha bilinçli, donanımlı ve koordineli hareket edebilmesi amaçlandı. Uygulamalı çalışmalar sayesinde gönüllülerin sahada karşılaşabilecekleri durumlara yönelik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.
Bitlis AFAD’ın gönüllülere yönelik eğitim faaliyetlerinin, kentte afetlere hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesine ve olası acil durumlarda müdahale çalışmalarına katkı sağlaması bekleniyor.





