Bitlis’te gökyüzünde eşine az rastlanan büyüleyici bir manzara yaşandı. Ay ufukta batmaya hazırlanırken Güneş’in doğmasıyla ortaya çıkan görsel şölen, görenleri hayran bıraktı.
Gecenin karanlığı henüz tamamen çekilmeden yaşanan doğa olayında, Ay’ın ufukta devasa görüntüsüyle süzülüşü ve yeni günün habercisi Güneş’in altın sarısı ışıkları aynı zaman diliminde gökyüzünü süsledi.
Ay’ın vedası ve Güneş’in doğuşunun aynı anda izlenebildiği anlar, Bitlis semalarında kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ortaya çıkan eşsiz manzara, gökyüzü tutkunlarının da ilgisini çekti.

Ay’ın vedası, Güneş’in selamı
Doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, yaşanan etkileyici anları farklı açılardan, profesyonel teleskoplar ve telefoto lensler kullanarak kayıt altına aldı.
Ortaya çıkan görüntülerde Ay’ın ufukta belirgin şekilde görülmesiyle birlikte Güneş’in yavaş yavaş yükselerek çevreyi altın sarısı tonlara büründürmesi dikkat çekti.
Bitlis’in doğal güzelliklerine gökyüzünün eşsiz manzarasının da eklendiği bu anlar, yeni günün Ay’ın vedası ve Güneş’in ışıltılı selamıyla başlamasına sahne oldu.



