Mutki ilçesine bağlı Açıkalan köyünde 7 çocuklu bir ailenin geçim kaynağı olan ineğin kayalıklardan yuvarlanarak telef olmasının ardından yaşanan mağduriyet, duyarlı vatandaşların desteğiyle giderildi.
Daha önce yayımlanan “Bitlis’te Bir Ailenin Umudu Kayalıklarda Son Buldu” başlıklı haberimize kayıtsız kalmayan Bitlis merkezden C.S., E.G., M.Y., E.K. ve M.G. isimli vatandaşlar, aileye destek olmak amacıyla bir inek ve bir buzağı satın aldı.
İnek ve buzağı, hayvanını kaybeden 7 çocuk babası İsmet Kırmızızambak’a teslim edildi. Hayvanları teslim alan Kırmızızambak, duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, “Allah razı olsun” dedi.
Olay, Açıkalan köyünde yaşayan Kırmızızambak ailesi için büyük bir mağduriyete neden olmuştu. Otlatıldığı sırada yüksek kayalıklardan yuvarlanarak telef olan inek, ailenin tek geçim kaynağıydı.
Hiçbir gelirinin olmadığını ve ailesinin geçimini yalnızca ineğinden sağladığını belirten Kırmızızambak, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yardım çağrısında bulunmuştu.
Yapılan bu anlamlı destekle birlikte ailenin geçim kaynağı yeniden sağlanırken, yardımsever vatandaşların duyarlılığı takdir topladı.
Mutki
Bitlis
Güncel
Ahlat
Çevre
Eğitim
Sağlık
Tatvan
Spor
Bitliste Acılı Aileye Umut Oldular!
Mutki ilçesine bağlı Açıkalan köyünde 7 çocuklu bir ailenin geçim kaynağı olan ineğin kayalıklardan yuvarlanarak telef olmasının ardından yaşanan mağduriyet, duyarlı vatandaşların desteğiyle giderildi.
Muhabir: Gönül Olcay
Yorumlar




