Bitlis’te 24 Ekim 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle bazı köy ve mahallelerde elektrik kesintisi uygulanacak. Güroymak, Tatvan, Bitlis merkez ve Hizan ilçelerini kapsayan kesintilerin saatleri ve etkilenecek bölgeler belli oldu.
Güroymak ilçesinde Taşüstü, Gedikpınar, Çıtak ve Kekliktepe köyleri ile bu bölgelere bağlı mezralar ve özel trafolarda, yatırım çalışmaları nedeniyle saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Tatvan ilçesinde ise Adabağ köyünün Beştaş Mezrası ile bölgedeki özel trafolar ve tarımsal sulama trafoları, aynı gün saat 09.00-17.00 arasında planlı kesintiden etkilenecek.
Bitlis merkezde Kavakdibi ve Yuvacık köyleri ile bu bölgelere bağlı özel trafolarda da yatırım çalışmaları kapsamında saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik verilemeyecek. Keklikdüzü köyünde de aynı saatlerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
Hizan ilçesinde ise Taşlıpınar ve Bahçelievler mahalleleri ile bölgedeki özel trafolarda işletme bakım çalışması yapılacak. Bu kapsamda söz konusu bölgelerde saat 09.00 ile 12.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Yetkililerin planlı çalışma programı kapsamında gerçekleştireceği kesintiler nedeniyle vatandaşların günlük işlerini ve elektrikle çalışan cihazlarını belirtilen saatleri dikkate alarak planlamaları önem taşıyor.




