Bitlis’in de aralarında bulunduğu 81 ilde, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde 279 bin 575 kişinin kimlik kontrolü yapılırken, 230 düzensiz göçmen yakalandı.
Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

81 ilde binlerce noktada denetim
Düzensiz göçle mücadele kapsamında düzenlenen uygulamalara 15 bin 905 personel ve 5 bin 11 ekip katıldı. Denetimler, ülke genelinde 3 bin 229 farklı noktada gerçekleştirildi.
Çalışmalar kapsamında;
2 bin 214 metruk bina,
3 bin 893 umuma açık yer,
1.227 diğer yer
olmak üzere toplam 7 bin 334 nokta kontrol edildi.
Gerçekleştirilen denetimlerde 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, kimlik kontrolü yapılan 279 bin 575 kişi arasından 230 düzensiz göçmen tespit edildi.
Yakalanan düzensiz göçmenler için işlem başlatıldı
Denetimler sonucunda tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesine yönelik işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, Türkiye genelinde düzensiz göçün önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Bitlis’in de aralarında bulunduğu 81 ilde gerçekleştirilen uygulamalarla, kamu düzeni ve ülke güvenliğinin korunması amacıyla düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin devam edeceği vurgulandı.




