İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Bitlis'in de aralarında bulunduğu 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen uygulamalarda 25 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 355 düzensiz göçmen yakalandı.
Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinasyonunda yürütülen denetimlerde 26 bin 236 personel ve 8 bin 785 ekip görev aldı. Operasyonlar kapsamında 5 bin 400 farklı noktada uygulama gerçekleştirildi.
Denetimlerde toplam 427 bin 968 kişinin kimlik kontrolü yapılırken, 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere 25 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Kimlik kontrolleri sonucunda 355 düzensiz göçmen tespit edilerek haklarında işlem başlatıldı.
Ekipler, düzensiz göçle mücadele kapsamında 3 bin 795 metruk bina, 7 bin 447 umuma açık iş yeri, 449 terminal ve 2 bin 451 farklı noktayı kontrol ederek toplam 14 bin 142 adreste denetim gerçekleştirdi.
Yetkililer, yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirirken, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Ayrıca denetimlerde görev alan polis, jandarma, sahil güvenlik ve Göç İdaresi personeline çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.
Asayiş
Bitlis
Spor
Ekonomi
Adilcevaz
Eğitim
Çevre
Güncel
Tatvan
Bitlis'in de Aralarında Bulunduğu 81 İlde Düzensiz Göç Denetimi: 355 Düzensiz Göçmen Yakalandı
İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Bitlis'in de aralarında bulunduğu 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.
Muhabir: Ceren Çalışkan
Yorumlar

