Başarılı adaylara karşılıksız 50 bin TL’ye varan burs
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), 2026-2027 akademik yılında Tıp Fakültesi'ne ilk öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tıp Fakültesi'nin kuruluş süreci, devam eden yatırımlar ve öğrencilere sağlanacak burs imkanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Morfoloji binası ve eğitim araştırma hastanesi yükseliyor”
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tıp Fakültesi'nin kurulmasının ardından Morfoloji Binası'nın proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, inşaatın devam ettiğini ve yaklaşık iki yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Tıp Fakültesi'nin en önemli yatırımlarından birinin de Bitlis Eren Hastanesi olduğunu ifade eden Elmastaş, hastanenin 2027 yılı sonunda hizmete açılmasının planlandığını kaydetti. Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerini burada sürdüreceğini belirten Elmastaş, eğitim araştırma hastanesinin üniversitenin sağlık eğitimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
“İlk 30 öğrenci eğitim hayatına başlayacak”

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Tıp Fakültesi'nin 30 öğrenciyle eğitime başlayacağını açıklayan Elmastaş, öğrencilerin ilk üç yıllık eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alacaklarını söyledi.
Morfoloji Binası ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından öğrencilerin dördüncü sınıftan itibaren eğitimlerine Bitlis'te devam edeceklerini ifade eden Elmastaş, akademik kadronun da oluşturulmaya başlandığını belirterek hem fiziki altyapının hem de öğretim üyesi kadrosunun öğrencilerin eğitime başlayacağı döneme kadar hazır hale getirileceğini dile getirdi.
“Başarılı öğrencilere 50 bin TL’ye varan burs desteği”
Tıp Fakültesi'ni tercih edecek başarılı öğrencilere Türkiye'de örneği az görülen burs imkanları sunacaklarını açıklayan Elmastaş, YKS'de Türkiye genelinde ilk 15 bine girerek Bitlis Eren Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih eden öğrencilere aylık 50 bin TL, 15 binin üzerindeki başarı sıralamasıyla yerleşen öğrencilere ise aylık 30 bin TL burs verileceğini söyledi.
Burs desteklerinin yalnızca Tıp Fakültesi ile sınırlı olmadığını ifade eden Elmastaş, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Mühendislik Fakültelerinde de başarılı öğrencilere Eren Vakfı tarafından çeşitli burs imkanları sağlandığını belirtti.
“Son dört yılda dört yeni fakülte kuruldu”
Göreve geldiği son dört yılda üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi'nin yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi'nin kurulduğunu söyleyen Elmastaş, Turizm Fakültesi'ne de gelecek yıl öğrenci alınmasının planlandığını açıkladı.
Bugüne kadar yaklaşık 30 bin mezun verdiklerini belirten Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesi'nin her geçen yıl büyümeye devam ettiğini ifade etti.
"Bitlis tercih edilebilecek güvenli ve cazip bir şehir"
YKS tercih dönemine hazırlanan adaylara çağrıda bulunan Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis'in tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri, güvenli yaşam ortamı ve üniversitenin sunduğu eğitim ile burs imkanları sayesinde önemli bir tercih merkezi olduğunu belirtti.
Elmastaş, Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerin eğitim gördüğü Bitlis Eren Üniversitesi'nin, sunduğu akademik imkanlar ve sosyal olanaklarla adaylar için güçlü bir tercih olacağını ifade ederek, gençleri Bitlis'te eğitim almaya davet etti.




