Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, yerine İzmir Cumhuriyet Savcısı Fazıl Kandemir getirildi.
HSK tarafından yayımlanan kararname ile adli ve idari yargıda toplam 4 bin 967 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname kapsamında Türkiye genelinde 33 ilin cumhuriyet başsavcısının görev yeri değiştirilirken, çok sayıda il ve ilçede de yeni atamalar gerçekleştirildi.
Bitlis'te görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç'in Bilecik'e atanmasının ardından, boşalan göreve İzmir Cumhuriyet Savcısı Fazıl Kandemir atandı. Böylece Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yeni dönem başlamış oldu.
HSK'nın yayımladığı kararname ile 4 bin 608 adli yargı ve 359 idari yargı mensubunun görev yerleri yeniden belirlenirken, 5 Bölge Adliye Mahkemesi başsavcısı ile 74 ilçe ve bölge başsavcısının da görev yeri değiştirildi.
Kararname kapsamında Adıyaman, Ağrı, Artvin, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Denizli, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Hakkâri, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Yalova, Çanakkale ve Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti.
Yargı teşkilatında kapsamlı değişiklikler içeren kararnameyle birlikte birçok ilde yeni başsavcılar görevlerine başlarken, kadın il başsavcısı sayısının da 2'ye yükseldiği bildirildi.
Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Görev Değişimi
Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, yerine İzmir Cumhuriyet Savcısı Fazıl Kandemir getirildi.
Muhabir: Abdulaziz Talayhan
Yorumlar




