Bitlis Arıcılar Birliği Başkanı Caner Güngördü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği heyetiyle birlikte Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen Bal, Ceviz ve Çilek Festivali’ne katılarak bölge üreticileriyle bir araya geldi.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ali Demir başkanlığındaki heyette, Başkan Yardımcısı Kazım Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Kaya, Mustafa Yazıcı ve Cem Başar’ın yanı sıra Batman Birlik Başkanı Eyüp Aydın, Bingöl Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, Bitlis Arıcılar Birliği Başkanı Caner Güngördü ve Siirt Birlik Başkanı Faik Efe yer aldı.
Batman’ın Sason ilçesinde gerçekleştirilen Bal, Ceviz ve Çilek Festivali’nde üreticilerle buluşan heyet, bölgedeki tarımsal üretim ve arıcılık faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bitlis’in arıcılık tecrübesi bölgesel buluşmada öne çıktı
Festival kapsamında gerçekleştirilen temaslarda, bölgenin arıcılık potansiyelinin yanı sıra bal, ceviz ve çilek üretiminin bölge ekonomisine sağladığı katkılar ele alındı. Bitlis Arıcılar Birliği Başkanı Caner Güngördü de üreticilerle görüşerek arıcılık sektörünün mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Heyet, Sason’un sahip olduğu doğal ve tarımsal üretim potansiyelini yerinde inceleme fırsatı bulurken, üreticilerin talep ve beklentilerini de dinledi.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği heyeti, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Batmanlı üreticilerin çalışmalarının daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.
Bölgesel iş birliği ve üretici buluşmalarının arıcılık sektörünün gelişimine katkı sunduğu belirtilirken, Bitlis başta olmak üzere bölgedeki arıcıların üretim kapasitesinin artırılması ve emeğinin daha fazla değer kazanması hedefleniyor.




