Bitlis-Ahlat İçmesuyu Projesi için kritik gelişme! Cumhurbaşkanı kararıyla DSİ tarafından yapılacak acele kamulaştırma alanları ve mahalleler belli oldu.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde uzun süredir beklenen içme suyu projesi için dev bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bitlis-Ahlat İçmesuyu Projesi'nin yapımı amacıyla belirlenen güzergâh ve alanlardaki taşınmazlar, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.
RESMÎ GAZETE'DE YAYIMLANDI: 2942 SAYILI KANUN DEVREDE
4 Temmuz 2026 tarihli ve 33300 sayılı Resmî Gazete'de yer alan 11500 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, kamulaştırma süreci zaman kaybetmeden başlatılıyor. Kararın, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince aciliyet süzgecinden geçirilerek alındığı belirtildi. Proje kapsamında inşa edilecek isale hatları, depo yerleri ve terfi merkezleri için ihtiyaç duyulan tüm taşınmazlar hızlıca DSİ bünyesine kazandırılacak.
KAMULAŞTIRMA YAPILACAK MAHALLELER BELLİ OLDU
Kararın ekinde yayımlanan resmi haritaya göre, Ahlat ilçesinde içme suyu hatlarının ve tesislerinin geçeceği kritik bölgeler tek tek listelendi. Acele kamulaştırma sürecinden etkilenecek ve haritada işaretlenen o mahalleler şunlar:
Kırklar Mahallesi
Çatalağzı Mahallesi
Tahtısüleyman Mahallesi
Kulaksız Mahallesi
Erkizan Mahallesi
Tunus Mahallesi
Proje planına göre bu bölgelerde toplamda 4 adet depo yeri ile terfi merkezleri inşa edilerek ilçenin modern su altyapısı haritası şekillendirilecek.




