Elazığ’ın Palu ilçesinde bir arı kolonisinin akasya ağacında oğul vermesi ilginç görüntüler oluşturdu. Binlerce arının aynı dala konması nedeniyle ağacın dalı ağırlığa dayanamayarak aşağı doğru eğildi.

Olay, Palu ilçesine bağlı Güllüce köyünde meydana geldi. Arıcılıkla uğraşan Murat Karakaya, akasya ağacının bir dalının normalden fazla eğildiğini fark etti. İlk anda ağacın kuruduğunu düşünen Karakaya, ağaca yaklaştığında karşılaştığı manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Dalı tamamen kaplayan binlerce arının oğul verdiğini gören Karakaya, kısa süre içerisinde gerekli hazırlıkları yaparak koloniyi güvenli şekilde kovana aldı. Arıların yoğunluğu nedeniyle dalın belirgin şekilde aşağı sarktığı görüldü.

Yiyeceğini Çöplerde Aradı
Yiyeceğini Çöplerde Aradı
İçeriği Görüntüle

Doğal yaşamın dikkat çekici anlarından biri olarak değerlendirilen olay, köy sakinlerinin de ilgisini çekti. Uzmanlar, oğul veren arıların yeni bir koloni oluşturmak amacıyla geçici olarak ağaç dallarında kümelendiğini belirtiyor.

Başarılı bir müdahaleyle arıları yeniden kovana yerleştiren Murat Karakaya, böyle görüntülerin arıcılık faaliyetleri sırasında zaman zaman yaşandığını ifade etti. Palu’da yaşanan olay, arıların oluşturduğu yoğunluğun doğada nasıl etkileyici görüntüler ortaya çıkarabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA