Toroslarda Doğal Balın Peşinde
Toroslarda Doğal Balın Peşinde
İçeriği Görüntüle


Bingöl Orman Fidanlık Şefliği’nde 2026 yılı için planlanan 500 bin fidanın üretimi tamamlandı. Yıllık 3 milyon fidan üretim kapasitesine sahip tesiste, 18 farklı türde çalışmalar yürütülüyor.
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret ederek üretim ve bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Fidanlıkta yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Çelik, üretim sahalarını gezerek çalışanlarla görüştü.
2012 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 72 dönümlük alanda hizmet veren fidanlıkta Toros sediri, sarıçam, karaçam, ardıç, selvi ve badem başta olmak üzere 18 farklı türde fidan üretiliyor. Yıllık 3 milyon fidan üretim kapasitesine sahip tesiste, 2026 yılı için hedeflenen 500 bin fidanın üretiminin tamamlandığı belirtildi.
Fidanlıkta fidan üretiminin yanı sıra ceviz, badem, mavi servi ve leylandi türlerinde aşılama çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Üretilen fidanlar Bingöl’ün yanı sıra Elazığ, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Erzurum ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerine gönderiliyor.
Bingöl Orman Fidanlık Şefliği’nde gerçekleştirilen üretim çalışmaları, bölgedeki ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetlerine fidan desteği sağlarken farklı illerdeki doğa ve orman çalışmalarına da katkıda bulunuyor.

Kaynak: İHA