1. Haberler
  2. Manşet
  3. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Akademik Yıl açılışına katıldı

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Akademik Yıl açılışına katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş beraberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.
Prof. Dr. Elmastaş beraberinde, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, Hizan MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Gencer, Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi M. Zakir Sarıkaya, Öğrenciler Muhammed Akif Subaşı, Feyman Gaye Adıyaman, Muhammed Bilal Bulut ve Sena Çiçek ile birlikte programa katıldı.


Ankara Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin rektör, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükseköğretimdeki başarıları ve gelecek hedeflerini vurgulayan konuşmalar yaptı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş da törende yer alarak üniversitemizi temsil etti.
Türkiye’nin Bilişim Alanındaki Başarısı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, konuşmasında Türkiye’nin bilişim ve bilgisayar bilimleri alanındaki yükselen başarısına dikkat çekti. Özvar, Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan 2024 Yapay Zeka İndeksi Raporu’na göre Türkiye’nin, lisans mezunu sayıları bakımından Avrupa’da üçüncü sırada yer aldığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin doktora mezunları sayısındaki artış ile Avrupa’da lider konumda olduğunu belirterek, bu başarının yükseköğretimdeki yenilikçi programlar sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.
Yeni Hedef: 500 Bin Uluslararası Öğrenci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uluslararası öğrenci hareketliliğinde önemli bir noktaya ulaştığını belirterek bu yıl 340 bin uluslararası öğrencinin Türkiye’de eğitim gördüğünü söyledi. Erdoğan, hedeflerinin bu sayıyı 500 bine çıkarmak olduğunu ve uluslararası öğrenci hareketliliğini artıracak yeni düzenlemelerin yolda olduğunu açıkladı. Türkiye’nin eğitim kalitesi ve rekabetçi maliyet yapısıyla uluslararası öğrencilere cazip bir seçenek sunduğunu da ekledi. (Haber: Abdülaziz Talayhan)

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Akademik Yıl açılışına katıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin