Bitlis’te çevre yolu üzerinde bulunan Köyllüce Köyü kavşağı ile Yalnızçamlar ve TOKİ 5. ve 6. etap kavşaklarındaki trafik güvenliği sorunları gündeme geldi. Beş Minare Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Kızıltaş, söz konusu kavşaklarda görüş mesafesinin yetersiz olduğunu ve bu durumun trafik kazalarına davetiye çıkardığını belirterek yetkililere önlem alınması çağrısında bulundu.
“Ana yoldaki araçlar görülemiyor”
Çevre yolu üzerinde bulunan kavşaklarda ana yoldan gelen araçların sağdan veya soldan yeterince görülemediğini ifade eden Muhtar Hüsamettin Kızıltaş, bu durumun sürücüler açısından ciddi risk oluşturduğunu söyledi.
Kavşaklarda çeşitli kazaların meydana geldiğine dikkat çeken Kızıltaş, sürücülerin güvenli şekilde ana yola katılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.
Sinyalizasyon ve yol düzenlemesi talebi
Kavşaklardaki risklerin azaltılması için uyarı levhaları, trafik işaretleri ve sinyalizasyon sistemlerinin kurulmasını isteyen Kızıltaş, görüş mesafesini olumsuz etkileyen yol eğimlerinin de incelenmesi gerektiğini dile getirdi.
Bazı noktalarda yol seviyesinin düşürülmesi veya görüş açısını artıracak farklı düzenlemelerin yapılmasının faydalı olabileceğini belirten Kızıltaş, yolun teslim alınması aşamasında bu sorunların neden dikkate alınmadığının da sorgulanması gerektiğini ifade etti.
Yaz aylarında otlar görüş mesafesini kapatıyor
Kavşaklardaki bir diğer sorunun yol kenarlarında büyüyen otlar olduğunu belirten Kızıltaş, özellikle yaz aylarında bitki örtüsünün sürücülerin görüşünü engellediğine dikkat çekti.
Otların temizlenmemesinin kavşaklardaki tehlikeyi daha da artırdığını kaydeden Kızıltaş, sürücülerin ana yoldan gelen araçları fark etmekte zorlandığını belirtti.
Yetkililere acil önlem çağrısı
Beş Minare Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Kızıltaş, Köyllüce Köyü kavşağı ile Yalnızçamlar ve TOKİ 5. ve 6. etap kavşaklarında gerekli incelemelerin yapılmasını, görüş mesafesini artıracak düzenlemelerin hayata geçirilmesini ve yol kenarındaki otların temizlenmesini istedi.
Kızıltaş, olası kazaların önüne geçilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.




